Norske begivenheter i USA

Sist oppdatert: 1/21/2015 // Kulturelle begivenheter med norske utøvere arrangeres jevnlig innen embedsdistriktene til Washington, New York, San Francisco, Minneapolis og Houston. For en del av disse begivenhetene er ambassaden i Washington eller de ovennevnte generalkonsulatene involvert, og en oversikt kan finnes under "Kalender" i menyen til høyre.

Eventkalenderen oppdateres kontinuerlig og gir en oversikt over alle de norske eller norsk/amerikanske arrangementer i USA som vi har kjennskap til.

Av de største årlige begivenhetene i USA, kan vi blant annet nevne i Washington D.C. "Nordic Jazz" og "Norwegian Christmas at Union Station". Hos generalkonsulatene er "Norwegian Spring Festival" i San Francisco, "Norwegian Festival/Norway Run" i Central Park, New York, i oktober og "Norsk Høstfest" i North Dakota i oktober sentrale eventer. I tillegg arrangeres det hvert år mange små og store festivaler og feiringer rundt nasjonaldagen 17. mai over hele landet.

New York er et mekka for kultur; og et bredere tilbud innen kunst, teater, musikk og dans er vanskelig å finne. Detaljerte kalendere over alt som skjer på og rundt Manhattan kan man lettest finne i eventkalenderen, men også i uketidsskrifter som "Time Out Magazine" og "New York Magazine" (se linker til høyre).

For mange fastboende og besøkende nordmenn er Sjømannskirkene en trygg tilknytning til hjemlandet, der man alltid kan slå av en prat, få norske aviser, vafler og kaffe. Linker til sjømannskirkene i USA finner du til høyre på denne siden. Sjømannskirken i New York har et spesielt bredt tilbud av aktiviteter; med bl.a.konserter, utstillinger, utflukter og mor-og barngruppe.

Se for øvrig listen over norske organisasjoner og selskaper i USA under "Norway in the U.S."

 

 


Kilde: Royal Norwegian Embassy, June 22, 2010   |   Bookmark and Share